We zitten midden in oktober en dat betekent dat de herfst alweer bijna een maand geleden is begonnen. Persoonlijk ben ik geen fan van de herfst. Geef mij maar lekker zon, zee en strand. Heerlijke super lange zomeravonden en vrolijke vogels die vroeg in de ochtend iedereen wakker maken met hun gezang. Daar word ik heel blij van! Helaas (of misschien gelukkig) hebben we zelf niets te zeggen over het weer. Het komt zoals het komt en we moeten ons maar aanpassen. Nu klinkt het allemaal een stuk dramatischer dan dat het is hoor. Het leven is een feest, alleen moet je wel zelf de slingers ophangen. Deze wijsheid past perfect bij deze situatie. Vanaf nu gaan we gewoon lachend door het najaar heen. Een regenbui? IJskou? Windhozen? No problem… we laten ons niet op de kop zitten, wij gaan dit overleven!


Overlevingstip 1: trotseer de regen  

Ben jij net als ik één van die mensen die niet iedere dag met de auto naar het werk of naar school gaat, maar op de fiets, lopend of met de bus? Dan is de regen je grootste vijand. Voor vertrek zie je er op en top uit en als je op de plaats van bestemming bent aangekomen zie je er uit als een verzopen kat. Dat wil je natuurlijk niet! Al helemaal niet als je een belangrijke afspraak, presentatie of representatieve baan hebt. Maak je geen zorgen, de regen is te trotseren! Natuurlijk kun je niet zonder een paraplu op deze dagen. Een paraplu is een must! Koop een goede paraplu. Bijvoorbeeld een storm paraplu. Deze zijn perfect voor de herfstachtige dagen en gaan niet zo snel stuk. Lopen met een paraplu gaat super goed, maar fietsen met een paraplu is een heel ander verhaal. Met een beetje pech heb je de wind tegen en kom je helemaal niet meer vooruit. Of je hebt de wind juist in de rug en je vliegt met de paraplu zo met tientallen kilometers per uur vooruit! Dit overleeft je paraplu niet en echt veilig is het voor jou ook niet. Gelukkig zijn er nog meer oplossingen om niet natgeregend op je bestemming aan te komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van regenkleding? Vroeger was dit echt niet cool. Je trok dan je regenpak een paar straten eerder al uit zodat niemand op school zag wat voor een verschrikkelijk lelijk ding je aan had. Tegenwoordig is dat heel anders! Er zijn steeds meer mooie modellen regenpakken op de markt gebracht. Zo kun je én droog én stijlvol in je regenpak of regenponcho fietsen.
 


Overlevingstip 2: trotseer de kou

Kijk, dat het regent is één ding. Maar dat het ook nog eens super koud wordt, vraagt om meer maatregelen. Alle zomerkleding kan opgeborgen worden en alle dikke vesten, truien en jassen mogen tevoorschijn gehaald worden. Dat is een groot feest, want behalve dat het heerlijk zit, mag je ook de teugels weer wat laten vieren met je dieet. Niks geen strakke t-shirts meer. Nee, nu dragen we lekker meerdere lagen wijde kleding en we kunnen zoveel chocolademelk met slagroom nemen als we willen. We denken in het voorjaar wel weer aan de lijn! Maar hoe trotseer je nou keer op keer maar weer die kou buiten? Uiteraard weet je niet beter dan dat een jas, sjaal en handschoenen hiervoor de perfecte oplossing zijn. En een muts. Ja, die muts. Eigenlijk hetzelfde verhaal als met de regenjas. Vroeger was dit gewoon echt niet leuk! Nare kriebelende felgekleurde mutsen die je oma of je moeder voor je had gebreid. Gelukkig is een muts nu wel populair en verkrijgbaar in alle kleuren en modellen. Voor de heren zijn er zelfs zulke grappige mutsen, ze heten baardmutsen. Het is echt een muts met daaraan een gebreide baard vast. Dit houdt niet alleen het hoofd warm, maar ook nog de oren en je gezicht. Grappig hé! Misschien niet om dagelijks mee rond te lopen, maar de baard is ook van de muts los te halen. Superleuk om cadeau te geven. Bijvoorbeeld op Pakjesavond. Met zulke goede maatregelen tegen de kou zou je zelfs hele gekke gedachten – zoals uitwaaien op het strand in de kou- om kunnen zetten tot een geweldige (warme) ervaring!
 


Overlevingstip 3: breng licht in de duisternis

Waar veel mensen in het najaar last van hebben is een depressie. Dit wordt onder andere veroorzaakt door het gebrek aan zonlicht. Het wordt later licht en steeds vroeger donker. Er zijn speciale zonnetherapie lampen waar je in de winter voor kunt gaan zitten. Maar echt gezellig zijn deze lampen niet. Het is veel leuker om het in huis gezellig te maken met diverse sfeerlampen en leuke woonaccessoires. Hierdoor word je keer op keer vrolijk als je je huis binnen komt. Creëer sfeer door gebruik te maken van warme kleuren en zachte kussentjes en dekentjes. Ook de kaarsjes en andere sfeer verhogende accessoires mogen zeker niet ontbreken! Als je eenmaal op de bank bent geploft, of juist van plan bent om vandaag helemaal niet van die bank af te komen, gaat er niets boven een heerlijke warme kop thee. Geen zin om op te staan? Maak gebruik van een thermoskan! Hier past makkelijk een paar koppen thee in en je kunt lekker blijven zitten waar je zit. Je hoeft alleen maar bij te schenken. Ideaal toch?!
 


Overlevingstip 4: voorkom uitglijden

Blad, blad en nog eens blad. Zo ziet jouw tuin er vast uit in de herfst. De bomen veranderen eerst in de meest prachtige kleuren, maar daarna laten ze toch echt al hun blad los. En al dat blad fladdert bij jou de tuin in. Men zegt dat het goed is voor de plantjes als er een laagje blad in de tuin ligt. Het blad beschermt de planten namelijk tegen de vorst. Blad op de stoep kan gevaarlijk zijn. Als het hard gaat regenen of vriezen wordt dit blad akelig glad en neemt de kans op uitglijden toe. Dit kun je voorkomen door het blad aan te vegen. Je zou zelfs anti slip tape aan kunnen brengen op bepaalde opstapjes of trapjes in de tuin. Met een laag blad eroverheen werkt dit niet, maar zonder blad is dit een hele goede manier om te voorkomen dat jijzelf of andere gezinsleden uitglijden in de tuin. Ook binnenshuis kun je akelig vallen. Je draagt in het najaar lekkere warme dikke sokken, maar als je geen vloerbedekking op de trap hebt liggen kun je met deze gladde sokken ook uitglijden. Dit kun je voorkomen door antislip sokken te dragen. Deze sokken lijken op de ouderwetse geiten wollen sokken en ze zitten heerlijk! Aan de onderkant van de sokken zit een speciaal profiel dat voorkomt dat jij in huis uitglijdt. Warm, fijn en veilig!
 


Overlevingstip 5: shop ‘till you drop

Shoppen maakt altijd alles goed. Ook een saaie dag binnenshuis zet je hiermee om naar de beste dag die je in tijden hebt gehad. Laat die regen maar tegen de ramen aan tikken, jij hoeft de deur niet meer uit! Je kunt namelijk online shoppen en nog eens rustig alles vergelijken, je winkelmandje eindeloos vullen en weer legen totdat je je definitieve keuze hebt gemaakt. Online winkelen is een geweldige manier om niet de deur uit te hoeven maar toch al je benodigdheden (of eigenlijk niet zo nodig ;)) in huis te halen. De meeste webwinkels leveren al de volgende dag. In ieder geval wel onze webwinkels. Je kunt bij Webcompanies eindeloos shoppen voor leuke woonaccessoires, gezellige tafelzeilen, de mooiste plakfolies en meer. Tip: bestel een plakfolie- of tafelzeil knutselpakket. Heb je gelijk weer iets te doen op de volgende dag waarop het buiten te guur is en je beter binnen kunt blijven.
 


Kortom, zorg voor goede bescherming tegen de regen en de kou, kleed het binnen in huis gezellig aan en geniet! Misschien heb je na het lezen van dit blog zelfs zin gekregen in het najaar. Dat is een goed teken, jij bent klaar voor de herfst! Survivor!