Slingers maken van tafelzeil

Ben je binnenkort jarig? Dan mogen slingers natuurlijk niet ontbreken. Zoals je hierboven op de afbeelding ziet kun je ook slingers van tafelzeil ontwerpen. Het wordt helemaal leuk indien het matcht bij het zeil dat op de salontafels ligt. Je kunt de slingers ook aan de Jarige Jop cadeau geven, door ze te voorzien van een handgeschreven felicitatie. Tafelzeil slingers maken kan op twee manieren: middels lijm of een naaimachine. Natuurlijk moet je voorafgaand eerst nog allemaal vlaggetjes uit het zeil knippen. Knip langwerpige vlagpunten uit (met voorkeur) verschillende kleuren tafelzeilen. Zo krijg je een bonte vlaggenlijn die je bij elke gelegenheid weer uit de kast kunt trekken. De feestslingers zijn immers herbruikbaar!

 

Tafelzeil op de trap?

 

De trap tref je in veel huishoudens in de gang aan, waardoor gasten via de trap gelijk een eerste impressie van het huis krijgen. Inmiddels ben je uitgekeken op de tapijtjes in de vorm van een halve maan op de tredes. Maar, welke andere keuzes zijn er zoal?  Ben je niet zo'n liefhebber van verven? Wellicht vind je het dan een leuk idee om de trap van tafelzeil te voorzien. Om mogelijk onveilige situaties met het gladde tafelzeil te voorkomen kun je traproedes plaatsen of gebruik maken van antislip tape trap. Zorg echt dat je elke trap trede van deze anti slip tape voorziet want zeil kan glad zijn en een ongeluk zit in een klein hoekje. Kijk ook uit dat je niet met hoge hakken of iets dergelijk over je zeil heen loopt. Het tafelzeil is kwetsbaar en kan hierdoor eenvoudig beschadigen.

Kinderen gaan weer terug naar school

 

Zoals ik al eerder schreef zijn de kinderen en jongeren weer terug naar school gegaan. We geven ze niet alleen een fietshelm mee om ze veilig op school te laten arriveren. Maar, we geven ze ook gezond eten en drinken mee voor tijdens de lunch. Op Internet kwam ik een tutorial tegen hoe je van tafelzeil een lunch bag kunt maken.  In tegenstelling tot de papieren lunch bags die je normaal kent, kun je deze zelfgemaakte kindertas wel hergebruiken dankzij het feit dat de tas eenvoudig schoon is te maken. Aangezien tafelzeil in vele verschillende patronen verkrijgbaar is heeft jouw kind volop keuze uit vele hippe designs. Zo maak je een lunch kindertas weer cool!