menu
search
wishlist
winkelwagen
winkelwagen keyboard_arrow_down
0
check_circle_outline Gratis bezorgd vanaf €50,-
check_circle_outline Snelle levering NL, BE, DE
check_circle_outline 14 dagen zichttermijn
check_circle_outline Veilig betalen met iDeal
Home arrow_forward Hoe een fietskrat pimpen

Hoe een fietskrat pimpen

Hoe een fietskrat pimpen 

Tegenwoordig zie je heel veel mensen met een fietskrat voor op hun fiets. Een fietskrat is zo handig! Je kunt er van alles in vervoeren! En wat ik persoonlijk heel fijn vind is het feit dat ik zelf constant zicht heb op mijn fietskrat én dús op mijn spullen. Stiekem mijn pas gekochte thermoskan of net weer gevulde portemonnee uit mijn fietstassen stelen gaat voortaan niet meer gebeuren. Mijn hele hebben en houden wordt van af nu af aan vóór in mijn fietskrat onder mijn eigen toezicht vervoerd!

Anders dan bij een fietsmand met stuurhaken, heb je bij een fietskrat altijd een kratrekje nodig. Een fietskratrek is een metalen rekje waarop je het krat kunt bevestigen. In de tijd dat ik dit fietskrat kocht, bestonden er nog geen gekleurde fietskratten. Je had enkel en alleen keuze uit een wit of zwart exemplaar. Ik koos destijds voor een zwart exemplaar. Omdat ik zelf best van kleurtjes houdt heb ik toen een aantal stukjes tafelzeil gekocht, deze netjes uitgeknipt en met een dikke druppel lijm op het krat aangebracht. Het resultaat zie je op de afbeelding! Het was best een flinke klus omdat je eerst alle vakjes moet opmeten en daarna nog alle stukjes tafelzeil op maat moet knippen. Maar ikzelf was erg blij met het resultaat. Vooral omdat ik weet dat mijn kunstwerk echt uniek is.  Voor creatieve mensen wil ik dit dan ook echt als tip meegeven. Wil je iets unieks? Pimp dan zelf je fietskrat met stukjes tafelzeil! Kies je favoriete kleuren en printjes, snij het zeil op maat en plakken maar…. Leuke tafelzeilen vind je onder andere op de website van Presentsathome.nl

Of je je fietskrat ook met stukjes plakfolie kunt beplakken betwijfel ik. In eerste instantie zou ik zeggen dat dat wel mogelijk is. Maar fietskratten zijn gemaakt van een olie-achtig materiaal. Ze voelen ook wat vettig aan. En plakfolie plakt niet op een vette ondergrond. Ik zal het eens uitproberen en de uitkomst in een volgend blog met jullie delen. Voor mensen die minder creatief zijn maar toch een vrolijk melkkratje op de fiets willen hebben zijn er ook leuke fietskrathoezen te koop. Die hoezen zijn ook gemaakt van tafelzeil. Je kunt ze openritsen en je volledige krat erin zetten. Met zo’n hoes heb je niet alléén een vrolijk gepimpte fiets, maar blijven de spullen die je in de fietskrat vervoerd ook nog eens droog! Tot slot heb ik nog een leuke versiertip voor mensen die hun fietskrat willen opvrolijken: Koop één of twee bloemenslingers en hang deze aan je kratje. Gebruik hiervoor tierips. Tierips zijn van die plastic bandjes. Als je het bandje eenmaal door het lusje haalt, kun je het bandje (zonder schaar) niet meer los maken. De fietsslingers kun je eventueel ook nog doortrekken naar het stuur. Zo creëer je een opvallend en vrolijk geheel. Alle fietsaccessoires die ik zojuist noemde kun je bestellen bij Presentsathome. Heb je nog vragen over het pimpen van een fietskrat neem dan contact op met onze klantenservice. Mijn collega’s van de klantenservice helpen je graag verder!

Tegenwoordig zie je heel veel mensen met een fietskrat voor op hun fiets. Een fietskrat is zo handig! Je kunt er van alles in vervoeren! En wat ik persoonlijk heel fijn vind is het feit dat ik zelf constant zicht heb op mijn fietskrat én dús op mijn spullen. Stiekem mijn pas gekochte thermoskan of net weer gevulde portemonnee uit mijn fietstassen stelen gaat voortaan niet meer gebeuren. Mijn hele hebben en houden wordt van af nu af aan vóór in mijn fietskrat onder mijn eigen toezicht vervoerd!
Anders dan bij een fietsmand met stuurhaken, heb je bij een fietskrat altijd een kratrekje nodig. Een fietskratrek is een metalen rekje waarop je het krat kunt bevestigen. In de tijd dat ik dit fietskrat kocht, bestonden er nog geen gekleurde fietskratten. Je had enkel en alleen keuze uit een wit of zwart exemplaar. Ik koos destijds voor een zwart exemplaar. Omdat ik zelf best van kleurtjes houdt heb ik toen een aantal stukjes tafelzeil gekocht, deze netjes uitgeknipt en met een dikke druppel lijm op het krat aangebracht. Het resultaat zie je op de afbeelding! Het was best een flinke klus omdat je eerst alle vakjes moet opmeten en daarna nog alle stukjes tafelzeil op maat moet knippen. Maar ikzelf was erg blij met het resultaat. Vooral omdat ik weet dat mijn kunstwerk echt uniek is.  Voor creatieve mensen wil ik dit dan ook echt als tip meegeven. Wil je iets unieks? Pimp dan zelf je fietskrat met stukjes tafelzeil! Kies je favoriete kleuren en printjes, snij het zeil op maat en plakken maar…. Leuke tafelzeilen vind je onder andere op de website van Presentsathome.nl

Of je je fietskrat ook met stukjes plakfolie kunt beplakken betwijfel ik. In eerste instantie zou ik zeggen dat dat wel mogelijk is. Maar fietskratten zijn gemaakt van een olie-achtig materiaal. Ze voelen ook wat vettig aan. En plakfolie plakt niet op een vette ondergrond. Ik zal het eens uitproberen en de uitkomst in een volgend blog met jullie delen. Voor mensen die minder creatief zijn maar toch een vrolijk melkkratje op de fiets willen hebben zijn er ook leuke fietskrathoezen te koop. Die hoezen zijn ook gemaakt van tafelzeil. Je kunt ze openritsen en je volledige krat erin zetten. Met zo’n hoes heb je niet alléén een vrolijk gepimpte fiets, maar blijven de spullen die je in de fietskrat vervoerd ook nog eens droog! Tot slot heb ik nog een leuke versiertip voor mensen die hun fietskrat willen opvrolijken: Koop één of twee bloemenslingers en hang deze aan je kratje. Gebruik hiervoor tierips. Tierips zijn van die plastic bandjes. Als je het bandje eenmaal door het lusje haalt, kun je het bandje (zonder schaar) niet meer los maken. De fietsslingers kun je eventueel ook nog doortrekken naar het stuur. Zo creëer je een opvallend en vrolijk geheel. Alle fietsaccessoires die ik zojuist noemde kun je bestellen bij Presentsathome. Heb je nog vragen over het pimpen van een fietskrat neem dan contact op met onze klantenservice. Mijn collega’s van de klantenservice helpen je graag verder!
    25-03-2019 09:37     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

menu icon
Menu
menu icon
Zoeken
menu icon
Wishlist
menu icon
Account
menu icon
Cart
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. Hierdoor kunnen wij u de nodige functionaliteiten bieden en tevens uw gebruikservaring verbeteren. Als u onze website bezoekt, gaat u akkoord met de cookieverklaring.