Neem ook een kijkje in onze andere webshops

Tuimelpop

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Tuimelpop of tuimelaar?

Tuimelpoppen zijn poppetjes met een ronde onderkant. Doordat er gewichtjes in de onderkant zitten, kun je het tuimelpopje naar voren of naar achteren kantelen, maar zal het altijd weer zijn positie innemen: Rechtop, met zijn hoofdje omhoog. Voordat het poppetje zijn positie weer inneemt, zal het eerst nog een paar keer heen en weer tuimelen, vandaar ook zijn naam: tuimelpop of tuimelaar.

De tuimelaar is niet een uitvinding van de laatste jaren. In de vroege jaren van de vorige eeuw werden tuimelpoppetjes al aan kleine kinderen gegeven. Het zou goed zijn voor hun motoriek. Bovendien konden kinderen zich uren vermaken met dit relatief eenvoudige speelgoed. De tuimelaars werden gemaakt van plastic of hout en verschenen in de vorm van kinderen, dieren en sprookjes-achtige figuren. Bedrijven uit verschillende landen met verschillende culturen ontwierpen hun eigen tuimelpopppetje. Zo verschenen in Japan de Okiagarikoboshi en de Daruma doll. En in Rusland de nevаlashka en de vanka-vstanka dolls.

Vrijwel elk huishouden in de Sovjet Unie had wel zo'n Vanka-Vstanka of Nevalashka doll voor de kinderen in huis. Nu jaren later is dit Russische poppetje een waar verzamel item geworden voor liefhebbers van antiek en retro speelgoed en struinen mensen speelgoed beurzen en rommelmarkten af, op zoek naar de vintage tuimelaar van vroeger! In onze collectie vind je de repro van de Russische Nevalashka! Een tuimelpop van nu, met de looks en feelings van vroeger! Compleet met rinkel belletjes en verkrijgbaar in grote en kleine uitvoeringen. Deze Kitsch Kitchen tuimelpopjes zijn originele kraamcadeau's. Hét perfecte speelgoed voor baby's en peuters verkrijgbaar in kleuren waar ieder kind vrolijk van wordt!