Neem ook een kijkje in onze andere webshops

babouska poppetjes

Matrouska poppetjes kopen?
Op zoek naar de van lindehout gemaakte Russische babouska en matrouska poppen? In onze collectie vind je grote en kleine setjes. De poppetjes zijn allemaal handgemaakt en handgeschilderd. Het in elkaar stapelen van de kleinere Matroesjka poppen in de grote moederpop wordt door sommige mensen ook wel als symbool van fertiliteit en eeuwigheid gezien.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

34 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

34 artikel(en)

babouska poppetjes

Matroesjka poppen en babouska woonaccessoires online!

De houten babouska pop met daarin haar houten babouska kinderen is ontzettend populair! Kinderen kunnen er uren mee spelen. Volwassen zetten de Russische poppetjes als decoratie op de vensterbank. Naast de originele 5 en 7 delige babouska setjes vind je bij ons nu ook leuke accessoires met baboeska figuurtjes erop! Bijvoorbeeld tafelzeil, lampen, tassen en dekbedovertreksets voor de baby en kinderkamer! Iedereen die ooit een houten babouska pop heeft gehad kan zich misschien nog wel het gevoel herinneren dat onstond bij het openen van de matrouska pop. Zal er nóg een poppetje inzitten? De Matroesjka poppen komen oorspronkelijk uit Rusland. De naam Matrouschka betekent: 'moeder van de familie'. Een toepasselijke naam bij het idee van in elkaar gestapelde poppetjes binnen één grote "moeder-pop".


Babouska poppetjes van groot naar klein...

Ga je op familiebezoek en wil je niet met lege handen aankomen? De Matroesjka pop doet het altijd goed. Het is één van de weinige woonaccessoires die vrijwel bij iedereen een lach op het gezicht tovert en waarvan je zeker weet dat het een mooi plekje in de woonkamer zal krijgen! Het is een uniek presentje dat niet alleen leuk is om als verjaardagsgeschenk cadeau te krijgen, maar ook bij de geboorte van een baby is een matrousjka setje een prachtig symbolisch kado, dat later door het kind ook nog eens als speelgoed gebruikt kan worden. De duurdere babuschka setjes die je in onze shop ziet zijn allemaal geimporteerd uit Rusland. De Matroesjka poppen zijn van hout, prachtig bewerkt en vervolgens stuk-voor-stuk hand beschilderd. Geen enkel setje is gelijk aan elkaar! Niet qua hoogte, niet qua formaat en ook de beschilderingen zijn niet identiek aan elkaar. Als je je alleen al bedenkt hoeveel tijd erin gaat zitten om zo'n heel setje te maken... Nee, dan laten wij het traditionele handwerk en handenarbeid maar gewoon aan de Russen over en genieten wij lekker van het eindresultaat.

Een tuimelpop die op een matrousjka lijkt?

Een product dat ook uit Rusland komt en qua uitstraling wel iets weg heeft van een baboeska pop is onze retro tuimelpop. Hoewel de tuimelaars nu in moderne fabrieken geproduceerd worden hebben ze nog wel de antieke en vintage uitstraling van vroeger. Qua formaat variëren de antiek uitziende tuimelpoppen van klein naar groot. In hun buikje zit een rinkelend belletje verwerkt. De tuimelaars worden momenteel geïmporteerd door Kitsch Kitchen en zijn onder andere in onze webshop te koop. Ze doen het erg goed als kraamcadeau! Het is het perfecte gelegenheidscadeau voor mensen met kleine kinderen. Zowel baby jongens als meisjes vallen voor het rinkelende poppetje dat met een zwiep heen en weer tuimelt. Door haar vormgeving en haar vriendelijke gezichtje, heeft het tuimelpopje wel iets weg van een matroeska poppetje. Zoek je nog meer speelgoed met de looks van toen? Speur dan maar eens verder in onze shop vol met hippe, gekke, kekke en retro woonaccessoires, cadeau's en hebbedingetjes.

Nostalgie uit Rusland...

Het babouska poppetje is voor velen van ons een stukje nostalgie. De met de hand gemaakte houten babouska poppetjes komen oorspronkelijk uit Rusland, waar men haar Matrouska, ‘moeder van de familie,’ noemt. Een toepasselijke naam bij het idee van in elkaar gestapelde figuurtjes binnen één grote moederpop. Het plaatsen van het ene figuur in de andere wordt ook wel als een symbool van vruchtbaarheid en eeuwigheid gezien. In Nederland hebben we verschillende namen voor de pop. Hier wordt ze ook wel baboeska, matroeska, matryoshka of matrousjka genoemd. In 1890 werden in Rusland de eerste matrouska poppetjes gemaakt. In eerste instantie dienden deze houten popjes als speelgoed voor kinderen. Tegenwoordig wordt de pop vooral als souvenir verkocht. De buitenste, het grootste babouska poppetje is altijd een meisje met een traditionele hoofddoek. De buikbeschildering van een set bestaat meestal uit een bepaald thema. Zo zie je setjes beschilderd met aardbeien, met speciale bloemen, maar ook in bijzondere thema's met sprookjes of religieuze afbeeldingen. De setjes bestaan vaak uit 5 of 7 Russische poppetjes. De matroesjka sets bestaan echter ook met nog veel meer houten figuurtjes. Zo zijn er 12-delige en zelfs 24 delige setjes. In Nederland vind je vrijwel geen souvenirwinkeltjes of speelgoedwinkels waar men baboeska figuren verkopen. Dat is in Rusland wel anders, daar zie je op elke markt wel een kraampje met de mooie handgemaakte Russische pop. Je vindt er zelfs babouska plakfolie en tafelzeil! Vakantiegangers kopen er vaak een voor henzelf cadeau ter herinnering aan hun vakantie in Rusland. Ook brengen ze vaak Russische poppetjes mee voor de thuisblijvers. Wil jij ook zo'n leuk setje kopen? Dan hoef je echt niet helemaal naar de Sovjet Unie reizen hoor! Je bestelt ze gewoon online in onze webshop!