Neem ook een kijkje in onze andere webshops

Matroesjka poppen

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

41 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

41 artikel(en)

Matroesjka poppen

Matroesjka poppen en babouska woonaccessoires online!

De houten babouska pop met daarin haar houten babouska kinderen is ontzettend populair! Kinderen kunnen er uren mee spelen. Volwassen zetten de Russische poppetjes als decoratie op de vensterbank. Naast de originele 5 en 7 delige babouska setjes vind je bij ons nu ook leuke accessoires met baboeska figuurtjes erop! Bijvoorbeeld tafelzeil, lampen, tassen en dekbedovertreksets voor de baby en kinderkamer!

Iedereen die ooit een houten babouska pop heeft gehad kan zich misschien nog wel het gevoel herinneren dat onstond bij het openen van de matrouska pop. Zal er nóg een poppetje inzitten? De Matroesjka poppen komen oorspronkelijk uit Rusland. De naam Matrouschka betekent: 'moeder van de familie'. Een toepasselijke naam bij het idee van in elkaar gestapelde poppetjes binnen één grote "moeder-pop".

Ga je op familiebezoek en wil je niet met lege handen aankomen? De Matroesjka pop doet het altijd goed. Het is één van de weinige woonaccessoires die vrijwel bij iedereen een lach op het gezicht tovert en waarvan je zeker weet dat het een mooi plekje in de woonkamer zal krijgen! Het is een uniek presentje dat niet alleen leuk is om als verjaardagsgeschenk cadeau te krijgen, maar ook bij de geboorte van een baby is een matrousjka setje een prachtig symbolisch kado, dat later door het kind ook nog eens als speelgoed gebruikt kan worden.

De babuschka setjes die je in onze shop ziet zijn allemaal geimporteerd uit Rusland. De Matroesjka poppen zijn van hout, prachtig bewerkt en vervolgens stuk-voor-stuk hand beschilderd. Geen enkel setje is gelijk aan elkaar! Niet qua hoogte, niet qua formaat en ook de beschilderingen zijn niet identiek aan elkaar. Als je je alleen al bedenkt hoeveel tijd erin gaat zitten om zo'n heel setje te maken... Nee, dan laten wij het traditionele handwerk en handenarbeid maar gewoon aan de Russen over en genieten wij lekker van het eindresultaat.