Neem ook een kijkje in onze andere webshops

Weerhuisje

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Weerhuisje

Weerhuisje kopen? Vind hier diverse weerhuisjes!

Een weerhuisje is een klein weerstation dat reageert op luchtvochtigheid. Het huisje bestaat uit een 'met de hand gemaakt' houten bouwwerk met twee openingen aan de voorzijde. Achter het ene poortje verschuilt een mannetje, achter het andere poortje staat een vrouwtje. Afhankelijk van het weer, komt het mannetje of het vrouwtje naar buiten. Bij goed weer, wanneer de lucht droog is, zal de dame naar de voorgrond treden. Bij vochtig weer of bij regen zal het mannetje naar buiten komen en gaat het vrouwtje weer naar binnen.

Met de moderne goed geïsoleerde huizen van tegenwoordig waar de centrale verwarming de temperatuur regelt, functioneert het weerhuisje niet goed. Ondanks dat het buiten bijvoorbeeld plenst van de regen, blijft de luchtvochtigheid in onze huizen laag, waardoor het weerhuis niet een juiste voorspelling zal kunnen aangeven. Je moet het huisje dan ook vooral zien aan woondecoratie voor bijvoorbeeld de kinderkamer of voor op de vensterbank in de woonkamer.

Herken jij het nostalgische weerhuisje ook nog van vroeger toen je met je ouders naar Duitsland op vakantie ging? Dat zou heel goed kunnen. De kleine houten huisjes vinden hun oorsprong namelijk in het Duitse Zwarte Woud. Al in de 17e eeuw werden ze daar gemaakt met leuke tradtionele Duitse details zoals de poppetjes met klederdracht en de typische Duitse bouwstijl die je op de weerhuizen ook weer terug ziet komen.

In onze collectie vind je diverse retro en moderne weerhuisjes die wij importeren uit het Zwarte Woud. De huisjes zijn allen handgemaakt, handbeschilderd en voorzien van leuke details zoals boompjes, hertjes en paddestoeltjes. Een enkel weerhuis is gecombineerd met een koekoeksklok of thermometer. Weerhuisjes zijn leuke woonaccessoires. Het kneuterige huisje wordt door zowel kinderen als ouderen altijd met enthousiasme ontvangen. Zoek je dan ook een origineel cadeau? Dan is dit misschien wel het perfecte geschenk! Ben je zelf dol op bouwpakketten? Dan is de bouwplaat misschien een leuke optie. Hiermee maak je zelf je eigen weerhuisje!